Четвер, 18.04.2024, 22:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Головна » 2017 » Березень » 10 » Про нас пишуть
19:11
Про нас пишуть
Унікальний рекорд в історії освіти Переяславщини встановили учні Хоцьківської школи І-ІІІ ступенів, вихованці вчителя інформатики Валерія Віталійовича ІВЛЄВА, 55 років. П’ятнадцятий рік поспіль вони займають призові місця на обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, незмінно й одноосібно захищаючи честь усього району.
 5   «Вісник Переяславщини», п'ятниця, 10 березня 2017 року Люди 

УСПІХ

Хоцьківські програмісти встановили олімпійський рекорд

Нинішній (за 2016-2017 навчальний рік) ювілейний успіх здобули Іван Козій, учень 11 класу, ІІ місце (третій рік поспіль); Катерина Чухно, учениця 10 класу, ІІ місце (третій рік поспіль); Тетяна Янча, учениця 9 класу, ІІІ місце (другий рік поспіль). Уперше взяла участь у цій олімпіаді учениця 7 класу Валентина Коваленко, але виконувала завдання за 8 клас і зайняла 8 місце. На думку вчителя, це хороший дебют, якщо взяти до уваги, що такого результату вона досягла з-поміж 15 восьмикласників переважно міських спеціалізованих ліцеїв та гімназій Київщини.

Олімпіада юних програмістів відбулася 13-14 лютого 2017 року. Другий рік її проводять дистанційно: учні працювали за своїми шкільними комп’ютерами, отримавши паролі доступу і завдання в режимі он-лайн. Уперше була використана незалежна платформа – портал Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Такий підхід передбачає об’єктивність результатів.

Новий сервер працював так, що ми тільки відправили рішення і вже відразу бачили результат. Та для нас виявилися несподіваними деякі нюанси, до яких ми не були готові, – зауважує учитель. – На цих олімпіадах завдання завжди складні, деякі задачі навіть мені не під силу. Ми орієнтувалися на те, щоб виконати 20 тестових завдань та правильно розв’язати 2-3 задачі із п’яти. До вищих рівнів складності не доходили. Пріоритетом було просто зробити задану програму, а критерій її оперативності до уваги не брали. Та через це правильний розв’язок набирав мало балів. Тільки на другий день Козію Івану вдалося розв’язати одну таку задачу і вкластися у часові вимоги, завдяки чому він набрав більше балів.

Хоцьківські "олімпійці"
Валерій Івлєв з вихованцями біля шкільної Дошки слави

Хоцьківчани кажуть, що на олімпіадах основними конкурентами для них є вихованці Білоцерківської спеціалізованої школи, які завжди в лідерах. Вони працюють, зокрема, із мовою програмування С++, яка може додавати оперативності заданих програм. Таку мову вивчають додатковим курсом у гімназіях та ліцеях напрямку інформаційних технологій. У Хоцьках же опановують інформатику за стандартною шкільною програмою з вивченням однієї мови програмування Паскаль. Щоправда над її штудіюванням проводять більше часу на гурткових заняттях.

Валерій Івлєв зауважує, що олімпіади з інформатики є найскладнішими і в них навіть представництво менше, ніж із інших предметів. Так із 25 районів на обласному етапі виступали лише 80 учнів із 16 районів і 11 міст. Для порівняння, обласну олімпіаду з математики писали 154 учні тих же 8-11 класів. Між тим на цьогорічних інтелектуальних змаганнях з’явилися і новачки. До незмінних суперників хоцьківчан із Білої Церкви та Фастова, додалися сильні школярі з Березані, Василькова, Борисполя та інші новачки, і це пов’язано саме з приходом туди талановитих учителів.

Катя Чухно цього року вже визначилася із своїм вибором подальшого навчання, каже, буде програмістом. Це заняття, яке вона полюбила і справляється з ним успішно. Батьки радіють її досягненням і заохочують – подарували новий потужній ноутбук. Хоча останнім часом дівчина захопилася ще й співом та танцями, але пріоритети визначила чітко. У Тані Янчі ще є час на роздуми щодо майбутньої професії.

Ваня Козій вже вирішив вступати до столичного університету телекомунікаційних технологій, зараз посилено готується до ЗНО. Між тим встиг успішно засвітитися ще на одній обласній олімпіаді – з трудового навчання і посів ІІІ місце. Усі здобуті знання хлопець вже активно “експлуатує”: модерує шкільний сайт, створив свій. Влітку з батьком працював на будівництві і на зароблені гроші купив якісну відеокамеру, планує розкручувати свій відео-блог.

Вихованці Валерія Івлєва охоче розповідають про свої заняття, як вони можуть навіть обійти вчителя, правильно розв’язавши задачу іншим способом, ніж він їм показав. Такими здібностями учнів учитель пишається і всіляко спонукає їх до самостійного пошуку рішень, до поглиблення логічного мислення та здібностей. Учні щиро вдячні вчителю, його наполегливості та відданості, завдяки чому вони мають нині не просто навчальні досягнення, а великий шанс досягти успіху в житті і стати щасливою людиною.

Валентина БАТРАК
Фото із сайту Хоцьківської школи

Переглядів: 790 | Додав: ivv
Всього коментарів: 2
avatar
0
1 Гога • 22:43, 29.05.2017
Неймовірно талановитий вчитель. Відданий своїй справі! А його вихованці - це гордість Переяславщини. biggrin
avatar
0
2 Гога • 23:27, 30.05.2017
https://www.youtube.com/watch?v=s8_tyE1qwkA
avatar